+Program+

groups
beseda
11. 03. 2024 19:00

Radio 1 nablízko #2: Reggae klub

Radio 1 nablízko je zbrusu nová série pořadů,  ve které Jana Kománková, Jerry Žák, DJ Kaya a další osobnosti Radia 1 uvedou své pořady v rámci živé besedy v Čítárně Unijazz. 

V březnu nás čeká další díl pořadu, tentokrát věnovaný nejstaršímu pořadu Radia 1, Reggae Klubu s DJ Kayou, který se vysílá od 9. 3. 1991, takže od samého začátku Radia 1. Na programu bude vše, co do Reggae Klubu tradičně patří, riddimy i klasické hity, informace o zajímavých koncertech, parties, festivalech, křtech desek atd., a to především ve stylech roots reggae, dancehall, nu roots, soca, rocksteady, ska, dub, dub poetry… Těšit se můžete na aktuální hudební nahrávky, ale také na zážitky, vzpomínky, komentáře i vizuální materiály, které by se do běžného rozhlasového formátu nedostaly.

„Křest knížky Radio 1 – Život v éteru ukázal, že posluchači se o zákulisí rádia zajímají a chtějí se přijít podívat na to, co jindy jen slyší. Protože se Čítárně Unijazz líbilo, jak posluchači interagují, rozhodli jsme se zkusit vyvinout akci, kde budou jednotlivé pořady ožívat. Do budoucna je možné zkoušet spoustu dalších variací včetně vysílání přímo ze Žižkova. Zatím začínáme s tím, na co máme stabilně nejvíc ohlasů: Hitparáda, Reggae klub a uvidíme, co dál. Možnost přijít zažít své oblíbené rádio v jiné podobě a strávit příjemný večer v místě, které je na takové večírky jako stvořené, se mi zdá velmi fajn,“ dodává k celému konceptu série Radio 1 nablízko Jana Kománková.

Série pořadů Radio 1 nablízko vzniká za podpory Krenovky a SUDOP Real, pořady začínají vždy v 19:00 a vstup je volný.

 

+ program +